vineri, 12 iulie 2019

000 Ce este Proiectul Biblia

Realizatorii Proiectului Biblia sunt membrii unui studio de animație non-profit care produce videoclipuri și resurse video.
Totul poate fi folosit liber datorită unui grup mare de oameni generoși care s-au alăturat pentru a contribui la acest proiect.
Puteți găsi tot ce au realizat acești minunați oameni la TheBibleProject.com.

Mi-am propus să contribui și eu la acest proiect, traducând conținutul videoclipurilor în română. Sper să am puterea și voința de a-l duce până la capăt. Doamne ajută!

Să începem cu prezentarea generală :

Deci, Biblia este una dintre cele mai influente cărți ale tuturor timpurilor, dar, mai exact, ce este ea?

Da, unii oameni tratează Biblia ca pe un manual divin de bună purtare, care a căzut din cer. Alții o folosesc ca pe un dicționar de teologie, căutând răspunsuri la întrebările despre Dumnezeu. Iar alții încă cred că aceasta este o colecție de vorbe de duh și povestiri de inspirație spirituală.

Dar, tocmai aici este chestia: Biblia nu este scrisă ca o carte de reguli, sau ca un dicționar de teologie și nici ca o colecție de scrieri inspirate.

Atunci, ce este Biblia?

Ei, bine, deschideți Biblia la pagina 1 și citiți cuvintele de deschidere: "La început..." Acum, treceți la ultimul capitol al Bibliei, unde puteți citi următoarele: "... și vor împărați în vecii vecilor".

Bine, deci putem afirma că Biblia spune o poveste de la început până la sfârșit.

Da, este o narațiune epică despre modul în care Dumnezeu l-a ales pe om să-i fie partener, având sarcina de a supraveghea și gestiona această lume uimitoare... este o narațiune despre modul în care omul a distrus acest parteneriat și despre felul în care Dumnezeu ne restaurează pe noi și lumea întreagă prin Isus.

Bine, Biblia este o poveste, dar în această poveste sunt o mulțime de întâmplări... multe subiecte, multe personaje, toate scrise într-o mulțime de cărți diferite. Cu toate acestea, odată ce vei vedea că fiecare carte are o construcție literară atentă, nu te vei pierde în mulțimea lor și vei putea vedea cum fiecare se încadrează în povestea generală .

Există, de asemenea, teme importante care se repetă de-a lungul întregii povești biblice. Da, așa cum sunt legămintele pe care Dumnezeu le face cu oamenii. Sau, speranța omului în confruntările sale cu răul. Sau, cum justiția lui Dumnezeu va face într-o bună zi ca toate lucrurile să fie drepte. Și fiecare temă culminează în povestea lui Isus.

Există, de asemenea, o mulțime de cuvinte ciudate în Biblie. Cuvinte pe care nu le folosim în limbajul normal, dar când ne facem timp să le înțelegem, descoperim idei profunde care contribuie la povestea biblică generală.

Deci, este nevoie de muncă pentru a ști cum să citești diferitele tipuri de literatură din Biblie. Dar, odată ce ai învățat cum, vei descoperi că Biblia este o lucrare literară de geniu care îți poate transforma felul în care trăiești și felul în care gândești despre orice.

Deci, acest proiect al Bibliei este despre a ajuta oamenii să vadă Biblia ca o poveste/istorie unificată care duce la Isus.

Să ne fie de folos!

Notă:
pentru a vedea subtitrarea în română se merge la Setări > Subtitrări > Engleză > Subtitrări > Traducere automată > Română

https://youtu.be/vFwNZNyDu9k


0 comentarii:

 

Copyright © Manuale pentru duhovnicie Design by Free CSS Templates | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger